Bulevar oslobodilaca Čačka 127a, Čačak 32000, Srbija info@solchem.co.rs

Adresa

Bulevar oslobodilaca Čačka 127a, Čačak 32000, Srbija

Telefon

+381 32 5590 703

laboratorija
Kompanija SolChem d.o.o je osnovana 13. maja 2013. godine sa sedištem u Čačku. Kompanija Solchem je postala prepoznatljiva na tržištu po površinskoj obradi svih vrsta metala i njihovih legura i snabdeva svojim proizvodima sve industrijske grane koje imaju potrebu za brzim, jednostavnim i efikasnim odmašćivanjem. Naši proizvodi se nalaze u oblasti: autoindustije, građevinarstvu, industriji električnih proizvoda i industriji za proizvodnju aparata za domaćinstva.
Od svog osnivanja, Solchem se bavi proizvodnjom hemikalija koje se koriste kao priprema delova za toplo cinkovanje.
Proizvodni program koji se odnosi na proces toplog cinkovanja nudi odgovarajuće odmašćivače i aditive za kiselinu (inhibitor i anitvapor) koji se koriste u hemijskoj pripremi elemenata pre toplog cinkovanja, kao i pasivator koji se koristi nakon toplog cinkovanja kako bi se obezbedila sjajna cinkova prevlaka bez stvaranja bele rđe.
Naše proizvode razvijamo tako da zadovolje potrebe i očekivanja naših kupaca u pogledu kvaliteta, sa ciljem da potrošnja hemikalija bude što manja (što manji troškovi sirovina) a da se pri tome poštuju zakonski zahtevi iz oblasti proizvodnje i distribucije hemikalija. Proizvodi su takvi da se njihovim korišćenjem minimalno utiče na bezbednost na radu i zdravlje korisnika proizvoda kao i na životnu sredinu u kojoj se proizvodi koriste. Važno nam je da sa kupcima ostvarimo dobre partnerske odnose zasnovane na poverenju čija je osnova znanje stečeno tokom dugogodišnjeg iskustva.
U periodu od 2013. do 2018. godine Solchem je plasirao proizvode iz oblasti galvanskih prevlaka firme SurTec.
- Od 2018. godine Solchem sklapa ugovor o distribuciji proizvoda iz oblasti površinska zaštita sa Nemačkom firmom dr. Hesse. Primenom proizvoda dr. Hesse postiže se vrhunski kvalitet i jednostavan tretman sa prepoznatljivim rezultatima već u prvom koraku primene. Kompanija Dr.Hesse poseduje sisteme upravljanja kvalitetom ISO 9001 i zaštitom životne sredine ISO 14001. Svi proizvodi dr Hesse mogu se dobiti na zahtev kupca preko kompanije Solchem uz punu tehničku podršku našeg stručnog tima.
- Od decembra 2018. godine Solchem postaje zastupnik Italijanske firme Chemetall koja posluje u sastavu BASF/ Chemetall. Chemetall nudi proizvode sledećih industrija: avio industrija, završna obrada aluminijuma, industrija kućnih aparata, auto industrija, opšta industrija, industrija stakla, terenska industrija, hladna obrada metala i ne destruktivna ispitivanja za vazduhoplovnu i ostale industrije… Svi proizvodi Chemetall mogu se dobiti na zahtev kupca preko kompanije Solchem uz punu tehničku podršku našeg stručnog tima.
QualityCert_solchem.pdf

U cilju stalnog usavršavanja i razvoja implementiran je je sistem menadžmenta kvalitetom u skladu sa zahtevima standarda ISO 9001:2015, a kako bi se značajno unapredio kvalitet rada kompanije. Upravljanje kompanijom zasniva se na sledećim opredeljenjima:
• Razvoj sistema menadžmenta kvalitetom
• Ispunjavanje obaveza za usklađenost
• Kontinuiran razvoj organizacije
• Kontinurian porast zadvoljstva zainteresovanih strana
• Kontinuirano unapređenje kvaliteta proizvoda
• Kontinuirano unapređenje tehnologije
• Smanjenje uticaja na životnu sredinu
• Povećavanje svesti zaposlenih
• Razvoj partnerskih odnosa sa eksternim ispourčiocima
Stalan razvoj kompanije zasnovan je na aktivnom učestvovanju, posvećenosti i podršci svih zaposlenih u organizaciji.